Eén van de leukste schrijfklussen die ik heb gehad is het schrijven van een wekelijkse nieuwscolumn voor een lokale krant in Gorinchem. In de periode van medio 2015 tot 2020 mocht ik bijna 200 columns schrijven, totdat de krant helaas ophield te bestaan. Nog steeds krijg ik nog wel eens de vraag of ik ‘de Patty’ ben die vroeger een column schreef voor de krant. Ja, dat klopt! Ik noemde deze schrijfopdracht in die tijd wel eens gekscherend mijn bijbaantje, want eigenlijk voelde het niet als werk. Toch was het wel het opstapje naar mijn bedrijf Den Ouden Teksten in 2020. Vanuit dit bedrijf heb ik uiteindelijk nog veel meer leuke teksten mogen schrijven voor verschillende gewaardeerde opdrachtgevers uit verschillende branches. Ook vanuit Pzzt Personeel & Communicatie ga ik graag weer aan de slag voor diverse opdrachtgevers die wel wat hulp kunnen gebruiken bij hun zakelijke teksten. Iets voor jou of jouw bedrijf? Dan kom ik graag met je in contact! Onderstaand vind je een korte opsomming van mijn tekstuele dienstverlening: 

Arbeidsmarktcommunicatie
Met jarenlange ervaring op het gebied van personeelszaken weet ik waar goede arbeidsmarktcommunicatie aan moet voldoen. Zo kan ik je bijvoorbeeld helpen met het schrijven van wervende vacatureteksten, het opstellen van brieven, arbeidsovereenkomsten en getuigschriften.

Interne bedrijfscommunicatie
Binnen een bedrijf wordt met elkaar gecommuniceerd. Mondeling, tijdens bijeenkomsten of in de wandelgangen, maar ook schriftelijke communicatie door middel van bijvoorbeeld e-mails en nieuwsbrieven. Vind je dit lastig? Laat mij je helpen. Ik heb ruime ervaring in het opmaken en schrijven van nieuwsbrieven en het op een juiste manier verwoorden van belangrijke aankondigingen bij bijvoorbeeld veranderingen binnen het bedrijf.

Externe bedrijfscommunicatie
Je externe bedrijfscommunicatie kun je ook wel zien als je visitekaartje. Denk hierbij aan de uitingen op je sociale media, zoals LinkedIn of Instagram, maar ook aan contacten met bijvoorbeeld klanten of onderaannemers. Hoe communiceer jij en laat jij jezelf en jouw bedrijf zien aan de buitenwereld? Of hoe zou je dit willen doen? Ik denk graag met je mee.

Proofreading en editing
Als proofreader (ook wel proeflezer) zet ik de spreekwoordelijke ‘puntjes op de i’ in al jouw teksten. Zo controleer ik de teksten niet alleen op type- en spelfouten, maar bijvoorbeeld ook op grammaticale onvolkomenheden, dubbele spaties en verkeerde interpunctie. Ik spoor oneffenheden op en verbeter deze, zodat je de perfecte tekst in handen hebt voor op jouw sociale media kanalen of website, in jouw reclame uiting of voor welk doel je jouw tekst ook geschreven hebt.

Blogs en columns
Na ruim vier jaar een nieuwscolumn geschreven te hebben als freelance journalist en columnist (voor de Gorcumse Courant, DPG Media), mag ik me inmiddels wel een ervaren columnist noemen. Ook schrijf ik graag blogteksten over verschillende onderwerpen. Mijn teksten zijn bij voorkeur ‘rond’, hebben een informatief karakter en voegen iets toe aan de maatschappij of hebben een maatschappelijk doel. Ook zakelijke blogs behoren zeker tot de mogelijkheden.